A murit biologul François Gros, unul dintre cei care au descoperit ARN mesager

300
1
A murit biologul François Gros, unul dintre cei care au descoperit ARN mesager - biologmort-1645468071.jpg
Biologul francez François Gros, care a avut o contribuție esențială la dezvoltarea geneticii, fiind unul dintre cei care au descoperit ARN mesager, a murit la vârsta de 96 de ani. Descoperirea sa a permis, aproape 60 de ani mai târziu, o adevărată revoluție în tehnologia vaccinurilor, fiind utilizată în premieră împotriva Covid-19, relatează Le Monde. Alături de alte personalități din domeniul cercetării științifice, François Gros a contribuit la nașterea biologiei moleculare, care a revoluționat științele vieții.

Împreună cu François Jacob, el a descoperit ARN-ul mesager - intermediarul molecular al codului genetic al ADN-ului - ceea ce a constituit un pas esențial în decodificarea genetică.

„Moștenirea pe care o lasă este o imensă speranță pentru umanitate”, a scris pe Twitter ministrul francez al învățământului superior și al cercetării, Frédérique Vidal.

Născut la Paris, la 24 aprilie 1925, într-o familie de „evrei nepracticanți”, François Gros s-a retras la Toulouse în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Fiind tot timpul la mâna denunțurilor, își schimba numele în mod regulat. A fost un tânăr oarecum cu capul în nori, așa că din greșeală s-a înscris la Facultatea de Științe din Toulouse, crezând că se va înscrie la Medicină.Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.6859 secunde