A supraviețuit frigului polar! Vezi povestea lui!

95
A supraviețuit frigului polar! Vezi povestea lui! - ddd-1578912573.jpg
Un tânăr american a sfidat timp de peste 20 de zile frigul polar și ninsorile din Alaska, fără a avea un acoperiș deasupra capului, după un incendiu care i-a distrus cabana, înainte de a fi salvat în cele din urmă de un elicopter plecat în căutarea sa, informează AFP, conform Agerpres.

Într-o înregistrare video publicată vineri pe Facebook de autoritățile locale, Tyson Steele, în vârstă de 30 de ani, poate fi văzut în timp ce făcea gesturi ample cu brațele în direcția elicopterului. Pe zăpadă, el scrisese cu litere imense mesajul "S.O.S.".

"Cabana lui a ars la jumătatea lunii decembrie ucigându-i câinele și lăsându-l izolat în temperaturi mult sub zero grade și fără niciun mijloc de comunicare timp de 23 de zile", a explicat Poliția din Alaska.

Tânărul a fost găsit în cele din urmă sănătos, joi, în aceeași zonă în care locuia din luna septembrie, departe de orice așezare umană. El a relatat lupta sa pentru supraviețuire în fața reprezentanților State Troopers din Alaska, iar aceștia au publicat povestea lui pe internet.

După incendiu, tânărul american a făcut inventarul rezervelor sale de hrană. "Am calculat că aveam o rație de două cutii de conserve pe zi timp de 30 de zile. Aveam și un borcan de fasole. Două cutii cu unt de arahide au devenit plastic topit. Am avut și un borcan cu maioneză, dar nu m-am atins de el", a adăugat el.

În noaptea incendiului, temperaturile din acea zonă au coborât până la -26 grade Celsius. În primele două nopți de după incendiu, Tyson Steele a dormit într-o grotă săpată în zăpadă. Și-a construit apoi "un adăpost improvizat", potrivit autorităților. Telefonul său nu mai funcționa, iar americanul nu mai avea niciun mijloc de comunicare. Se afla la peste 30 de kilometri de o zonă locuită. "Ninsese! O enormă cantitate de zăpadă", și-a reamintit el.

A decis apoi că salvarea sa nu putea să vină decât din cer. Tânărul a desenat cu cenușă un enorm "S.O.S." în zăpadă.

După ce a fost salvat, a spus că se va întoarce să locuiască alături de familia lui în Salt Lake City, un oraș din statul american Utah.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 02 Februarie 2013
Stire din Actual : Un avion a aterizat de urgență la Portland
Pagina a fost generata in 0.4536 secunde