A vrut să-și omoare soțul cu ajutorul unui asasin plătit

1771

Articole de la același autor

O femeie din Mangalia a încercat să angajeze un criminal plătit care să-i ucidă soțul. Potrivit anchetatorilor, Elisabeta Calciuc, de 48 de ani, a pus la punct un plan minuțios cu ajutorul lui Gabriel Chircă, un tânăr care le făcuse câteva lucrări în curtea casei. El urma să găsească un criminal, care în schimbul unei sume de bani să-l trimită pe Mihai Calciuc, de 54 de ani, pe lumea cealaltă. Numai că tânărul s-a dus la soțul femeii și, împreună, au înregistrat o convorbire telefonică în care doamna face comanda pentru crimă.

"Tanti Vali, sunt eu, Gabi, să vorbim despre treaba aia" - așa începe discuția dintre așa-zisul asasin plătit și cea care vrea să-l angajeze pentru crimă. "Am zis să fac ceva la mașină, să intre în copac. Am pastile bune să adoarmă la volan"… Negocierile continuă: "Îl trimiteți în oraș, vorbesc cu un băiat, îl aranjează. Pot să vă aduc un deget drept dovadă".
Femeia nu se lasă. Vine și ea cu o propunere: "eu mă gândeam să-l prindem singur, măi Gabi. Mă gândeam că îl chemai la poartă, seara târziu" (…) Se discută și prețul cerut de cel care ar urma să comită crima: "Mi-a cerut 20 de milioane"… Femeia spune că este prea mult: "Am vorbit cu cineva care a zis că mă rezolvă cu 50 de euro".
Aceasta este convorbirea telefonică ce a avut loc între soția celui care urma să fie executat și cel care ar fi trebuit să o ajute să scape de el.
Înregistrarea a ajuns pe mâinile polițiștilor din Mangalia, care au deschis un dosar penal pe numele femeii.
Ea este acum cercetată în stare de libertate pentru instigare la omor, dar cum fapta nu a fost urmată de executare, mai mult ca sigur se va alege cu neînceperea urmăririi penale.

Femeia susține că este o înscenare a soțului
De partea cealaltă, contactată telefonic, Elisabeta Calciuc neagă toate acuzațiile aduse și spune că totul nu este decât o înscenare a soțului său, fost cadru militar, care acum este pensionat deoarece este bolnav psihic. "A fost internat și la Palazu Mare, iar acasă am chemat de nu știu câte ori Poliția pentru că face scandaluri", spune femeia.
"Cred că totul a fost pus la punct cu ajutorul unui prieten de pahar, un fost polițist din 23 August, care acum este și el pensionar. Cât de grea mi-a fost viața alături de el, nu m-am gândit niciodată să-l omor sau să pun pe cineva să-i ia viața" mai adaugă Elisabeta Calciuc.
Cei doi au împreună două fete, de 14 și 15 ani, care iau apărarea mamei și spun că tatăl lor este foarte violent.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.1913 secunde