Ace în căpșunile de la supermarket. Scandalul ia amploare

196
Ace în căpșunile de la supermarket. Scandalul ia amploare - aceincapsuni-1537713676.jpg

Articole recomandate

Psihoza căpșunilor australiene în care s-au găsit ace de cusut a cuprins și Noua Zeelandă, după ce un lanț de supermarketuri a anunțat duminică descoperirea unor astfel de ace într-un lot de fructe provenite din Australia, relatează AFP și EFE.

Lanțul Countdown a informat că va retrage de la vânzare o marcă de căpșuni australiene după descoperirea unor astfel de fructe contaminate într-un magazin din Auckland.

Căpșunele, originare din statul Australia de Vest, au fost vândute săptămâna trecută în toate supermarketurile din acest lanț din Noua Zeelandă, unde a fost sesizat un singur incident.

"Tratăm cu cea mai mare seriozitate siguranța alimentară", a declarat un purtător de cuvânt al companiei într-un comunicat.

"Clienții pot restitui toate fructele din marca Choice (...) și li se vor restitui bani", se arată în comunicat.

Un lanț de supermarketuri din Australia a anunțat joi că nu va mai comercializa ace de cusut după ce poliția de pe tot teritoriul țării anchetează peste 100 de cazuri de fructe care conțin ace.

Decizia survine după ce Parlamentul australian a accelerat procedura legislativă pentru înăsprirea pedepselor pentru cei care contaminează produsele alimentare.

Scandalul a izbucnit săptămâna trecută, când cumpărătorii au descoperit ace în căpșunele furnizate lanțului de supermarketuri Woolworths de către o fermă din Queensland.

De atunci, peste 100 de cazuri de fructe (căpșune, banane, mere) conținând ace de cusut au fost reclamate în diverse locuri din țară, existând teama că știrile inițiale ar fi putut încuraja înmulțirea incidentelor similare.

Oficialii australieni au încurajat consumatorii să cumpere în continuare căpșune pentru a sprijini acest sector de activitate, dar au sfătuit oamenii să le taie înainte de a le consuma.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9996 secunde