Aceste sunt cele mai comune tipuri de bucătării. Tu, pe care o preferi?

152
Aceste sunt cele mai comune tipuri de bucătării. Tu, pe care o preferi? - pat1-1658753324.jpg

Articole recomandate

Bucătăria este acel loc în care ne petrecem foarte mult timp și în care ne întâlnim cu cei dragi pentru a ne bucura de preparate delicioase. Fie că ne place sau nu să ne petrecem timpul gătind aici, bucătăria nu poate lipsi din casa noastră, indiferent că este doar un spațiu pentru gătit sau este suficient de spațioasă pentru a lua masa.

Deși, în locuințele vechi, bucătăriile erau foarte mici, pentru că mesele în familie erau luate în sufragerie, acum, se optează din ce în ce mai mult, pentru acele bucătării spațioase, echilibrate perfect.

Bucătăria a ajuns să fie una dintre cele mai frumoase spații din foarte multe locuințe iar atenția pentru designul acesteia dar și utilitatea ei, este foarte mare, pentru mulți dintre cei care își renovează locuințele sau îți construiesc case noi.

Iată, deci dintre ce tipuri de bucătării poți alege, în amenajarea bucătăriei tale.

Bucătărie de tip galerie

Cu toate că acest tip de bucătărie nu se mai folosește, el există în foarte multe dintre locuințele vechi. Acesta presupune o dispunere a pereților paraleli și este des întânlnită în apartamentele de dimensiuni mici.

Dacă nu ești neapărat un fan al mâncatului în bucătărie, acest tip de dispunere este perfect pentru tine, ca un loc de gătit. Dar atunci, vei fi nevoit să îți amenajezi o masă separată în living.

Folosește huse de scaune ieftine si calitative de pe PatulMeu.ro, pentru a-ți încadra scaunele și masa, în design-ul sufrageriei tale. Ai variante multiple din care poți alege și nuanțe potrivite oricărui stil.

Bucătărie în forma de L

Un tip de bucătărie extrem de comună în foarte multe case dar și în apartamentele mai spațioase este cea în formă de L. Aceasta este caracterizată de 2 pereți alăturați și dulapuri care formează litera L, fiind destul de dinamice și de utile.

În mijlocul acestei bucătării poate fi plasată o masă sau o insulă, în funcție de spațiul disponibil.



Bucătărie în forma literei U


Destul de ușor de intuit, bucătăriile în forma literei U sunt dispuse pe 3 pereți. Ele mai poartă denumirea și de potcoavă. Acest tip de bucătărie este, în general, utilizat doar în spațiile foarte mari, și le găsești de obicei, în case și mai puțin în apartamente.

Deși, nu este exclus să existe astfel de bucătării în apartamentele foarte spațioase sau dispuse pe 2 nivele.

Bucătăriile în forma literei U arată spectaculos, au tot ceea ce este nevoie într-o bucătărie dar și un loc de luat masa, în mijloc.



Bucătărie pe un perete


Un alt stil de amenajare foarte comun, în ceea ce privește dispunerea bucătăriei este pe un singur perete. Dacă nu ai nevoie de foarte mult spațiu pentru gătit, bucătăria pe un perete este ideală pentru tine și îți oferă senzația de spațialitate și deschidere.

Aici, posibilitățile sunt multiple, atunci când vorbim despre locul de luat masa, de la diferite tipuri de mese la insule.

Bucătărie pe un perete este potrivită celor ce nu gătesc, neapărat în mod frecvent, pentru că spațiul de gătit este destul de limitat, și depinde mult, de lungimea peretelui pe care va fi dispusă bucătăria

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 23 Noiembrie 2018
Stire din Social : REȚETA ZILEI / Tort Ferrero Rocher
Duminică, 11 Noiembrie 2018
Stire din Social : Rețeta săptămânii: cocoș cu vin
Pagina a fost generata in 1.1353 secunde