Acord asupra climatului, semnat de țările participante la summitul G20

170
Acord asupra climatului, semnat de țările participante la summitul G20 - acord-1561924317.jpg

Articole recomandate

Țările membre G20 au încheiat, sâmbătă, la Osaka, în Japonia, un acord asupra climatului, cu excepția SUA, ca și în cele două summituri precedente, au anunțat delegațiile franceză și germană, potrivit AFP și Reuters. 


"Textul asupra climatului a fost adoptat", au indicat surse din anturajul președintelui Emmanuel Macron chiar de încheiere a G20. Acest acord, în format 19 plus 1, reafirmă sprijinul celor 19 țări, între care China, Franța și Germania, marelui acord de luptă împotriva încălzirii climatice semnat în 2015 la Paris, din care SUA s-au retras în 2017. 


Acordul a fost încheiat, sâmbătă dimineață, după negocieri îndelungate, făcute dificile de tentativa SUA de a bloca o declarație într-un format similar celor ale G20 de la Hamburg din 2017 și de la Buenos Aires în 2019, indică președinția franceză. 
În ultimele zile, unii diplomați evocaseră posibilitatea retragerii unor mari țări emergente care intenționau să se alinieze poziției americane. Dar cele 19 țări "și-au reafirmat toate sprijinul față de acordul de la Paris", a subliniat Palatul Elysee. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2815 secunde