Acord istoric între Israel și Iordania, cu privire la Esplanada Moscheilor din Ierusalim

82
Acord istoric între Israel și Iordania, cu privire la Esplanada Moscheilor din Ierusalim - imaxjerusalemcity465x390-1445778585.jpg

Articole recomandate

Israel și Iordania sunt de acord cu privire la noi măsuri pe Espalanada Moscheilor din Ierusalim, vizând să reducă tensiunile dintre israelieni și palestinieni. Probleme legate de Esplanadă se află în centrul valului de violențe din ultima perioadă între israelieni și palestinieni, anunță secretarul de Stat John Kerry.



Kerry a făcut acest anunț în urma unor negocieri în Iordania, custodele oficial a ceea ce evreii numesc Muntele Tempului, iar musulmanii Haram al-Sharif. El a anunțat totodată că Israelul și-a reînnoit angajamentul de a menține regulile actuale: "Toate violențele și incitările la violență trebuie să înceteze. Liderii trebuie să conducă", a declarat Kerry pentru presă.


"Israelul nu intenționează să divizeze Esplanada", a spus John Kerry. Autoritățile israeliene și iordaniene se vor reuni în curând pentru a discuta privind întărirea dispozitivului de securitate pe Esplanada Moscheilor, pe fondul reizbucnirii tensiunilor israeliano-palestiniene.

AFP amintește că palestinienii și Iordania acuză Israelul că dorește să schimbe regulile (status quo) referitoare la Esplanada Moscheilor (Muntele Templului), unde se află moscheea Al-Aqsa. Israelul, la rândul său, respinge aceste acuzații.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5253 secunde