Actorul Ryan O'Neal, cunoscut pentru rolul din „Love Story”, a murit la vârsta de 82 de ani. Filmul i-a adus o nominalizare la Oscar

403
Actorul Ryan O'Neal, cunoscut pentru rolul din „Love Story”, a murit la vârsta de 82 de ani. Filmul i-a adus o nominalizare la Oscar - 110-1702105786.jpg
Actorul american Ryan O'Neal, cunoscut pentru interpretările sale în filmele regizate de Stanley Kubrick, precum "Love Story" și "Barry Lyndon", s-a stins din viață vineri, la vârsta de 82 de ani, conform declarației făcute de fiul său, Patrick O'Neal, pe Instagram.


"Este cel mai dificil lucru pe care l-am avut vreodată de spus, dar asta este. Tatăl meu a plecat în liniște astăzi", a transmis Patrick.


Ryan O'Neal a devenit faimos în 1970 după ce a jucat în "Love Story", o poveste de dragoste în care a interpretat rolul unui student la drept de la Harvard care se îndrăgosteşte de o tânără nevoită să lucreze la bibliotecă pentru a-şi plăti studiile. Rolul i-a adus o nominalizare la Oscar, potrivit AFP.


Ulterior, el a mai jucat în special în "Barry Lyndon", regizat de Stanley Kubrick în 1975, o satiră socială care explorează obiceiurile secolului al XVIII-lea. Actorul a fost cunoscut şi pentru relaţia sa tumultoasă cu actriţa Farrah Fawcett, care a durat câteva decenii. Farrah Fawcett a a murit de cancer în 2009, în aceeaşi zi cu Michael Jackson.


După moartea actriţei, Ryan O'Neal s-a aflat în centrul unei dispute privind un portret al lui Farrah Fawcett semnat Andy Warhol, revendicat de Universitatea din Texas. După o bătălie în justiţie, un tribunal din California a recunoscut în 2013 că Ryan O'Neal este proprietarul portretului.


Actorul avusese anterior probleme cu legea. În 2009, el a fost condamnat la un program de dezintoxicare de 18 luni, după ce poliţia i-a arestat pe el şi pe fiul său Redmond şi a găsit metamfetamină în locuinţa lor din Malibu.
Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.5736 secunde