Acuzații de înscriere frauduloasă pe listele electorale în Franța

73
Acuzații de înscriere frauduloasă pe listele electorale în Franța - 270716buletindevot-1394111676.jpg

Articole recomandate

Înscrierea a 82 de români cu domiciliul la aceeași adresă pe listele electorale din Saint-Denis (la nord-est de Paris) a declanșat o dispută între candidatul socialist Mathieu Hanotin, care suspectează o fraudă, și primarul comunist Didier Paillard, care denunță o stigmatizare.


Deputatul socialist a anunțat miercuri că va depune în cursul zilei un recurs la tribunal pentru fraudă pe listele electorale, după ce a fost "surprins să constate că din 206 alegători din UE înscriși la Saint-Denis, 82, toți de origine română, domiciliază la aceeași adresă", relatează Le Figaro, în ediția electronică.


"Avem dubii serioase cu privire la controlarea domiciliilor a 48 de persoane care locuiesc în această tabără. Dacă sunt aduse dovezi, cu atât mai bine, dar sunt persoane în cazul cărora nu am găsit dovezi privind adevăratul lor domiciliu", a declarat el în cadrul unei întâlniri cu presa la sediul său de campanie din Saint-Denis.


Denunțând "nerespectarea condițiilor democratice", Mathieu Hanotin constată "o creștere masivă la o singură adresă" și susține că "se îndoiește de caracterul individual al demersului" de înscriere pe liste.


În opinia lui Didier Paillard, actualul primar din Saint-Denis și cap de listă al Frontului stânga-EELV-MRC la alegeri, "acuzația gravă de înscriere frauduloasă pe listele electorale a persoanelor de naționalitate română" ține de "zvonuri" și "stigmatizare".


Potrivit lui, terenul pe care trăiesc acești români a fost pus la dispoziția orașului de stat și "găzduiește din aprilie 2012, 205 persoane, dintre care aproape 150 de adulți cu drept de vot. Aceste persoane locuiesc în Saint-Denis de peste cinci ani și au fost expulzate" dintr-o altă tabără în iulie 2010.


Bastion al comuniștilor, cu 105.000 de locuitori, Saint-Denis este unul dintre simbolurile bătăliei din cadrul stângii, care pleacă foarte divizată înaintea alegerilor municipale din Seine-Saint-Denis, scrie Mediafax.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9838 secunde