Acuze grave: "Benjamin Netanyahu a împiedicat PACEA cu palestinienii"

319
Acuze grave:

Articole recomandate

Președintele israelian Shimon Peres l-a acuzat pe premierul Benjamin Netanyahu că a împiedicat în 2011 semnarea unui acord de pace negociat în secret cu palestinienii.


"Noi (Shimon Peres și președintele palestinian Mahmoud Abbas) am discutat despre prevederile principale ale acordului, care părea deja a fi pregătit", a declarat președintele israelian.


El a recunoscut că, în 2011, a avut mai multe întâlniti cu președintele palestinian la Amman, pentru a lansa un canal secret de negociere.


"Netanyahu mi-a zis să aștept câteva zile, crezând că Tony Blair (trimisul special al Cvartetului pentru Orientul Mijlociu) va face o ofertă mai bună (...). Au trecut mai multe zile și nu am primit nicio ofertă mai bună", a afirmat Peres.


Termenul limită al negocierilor dintre israelieni și palestinieni, relansate în iulie de secretarul de Stat american, a expirat pe 29 aprilie, soldându-se cu eșecul intenselor eforturi depuse de John Kerry.


În august 2011, Abbas a confirmat existența unui canal secret de negociere între el și președintele israelian, scrie realitatea.net.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.4462 secunde