Aderarea României la Schengen ar putea ajunge în discuția liderilor din UE

2771
Aderarea României la Schengen ar putea ajunge în discuția liderilor din UE - leonardorban-1316598109.jpg
Proaspătul ministru al Afacerilor Europene, Leonard Orban, a declarat astăzi că va propune ca problema aderării României la spațiul Schengen să fie ridicată la nivelul Consiliului European, în condițiile în care, la sedința Consiliului JAI din 22 septembrie, nu va exista unanimitate de voturi.

"Mâine (joi, 22 septembrie, n.r.), va fi discuția, nu știm dacă va fi vot în Consiliul de Justiție și Afaceri Interne (JAI). Este foarte probabil că nu se va găsi unanimitate și în condițiile acestea este normal, lucrul pe care eu o să îl propun, ca subiectul să fie ridicat la nivelul Consiliului European. A existat o înțelegere politică la ultimul Consiliu European din iunie pe această chestiune și constatăm că această înțelegere politică în momentul de față nu mai este valabilă și este nevoie de o asemenea intervenție", a precizat Orban.

Și ministrul bulgar de interne, Țvetan Țvetanov, spunea săptămâna trecută că, dacă va fi nevoie, chestiunea va fi discutată la nivel de premieri între țările membre.

Olanda și Finlanda au anunțat că se vor opune mâine în Consiliul JAI chiar și unei aderări în etape a României și Bulgariei la Schengen, invocând rezultate nesatisfăcătoare în lupta împotriva corupției. Potrivit unui articol publicat marți de cotidianul austriac Kurier, care citează "diplomați UE", și Franța și Germania ar avea obiecții la compromisul propus de președinția poloneză a UE.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2384 secunde