Adio glume în armată!

1053
Adio glume în armată! - cgcmdz01odamagfzad1mmjgwmdi0ymuz-1518169378.jpg

Articole recomandate

Ministerul american al Apărării a lansat o nouă politică pentru combaterea comportamentelor abuzive și a oricărui fel de hărțuire - inclusiv glume ofensatoare, stereotipuri, gesturi violente și discriminare - în rândul forțelor armate ale SUA, relatează Xinhua și EFE.


Politica lansată joi prevede noi proceduri menite să prevină și să răspundă la diferite tipuri de hărțuire, inclusiv sexuală, a precizat Pentagonul.


Sunt avute în vedere "glumele și epitetele ofensatoare, batjocura, expunerea de obiecte sau imagini ofensatoare, stereotipizarea, actele de intimidare, amenințările voalate cu violența, remarcile amenințătoare sau provocatoare, insultele rasiale sau de altă natură, remarcile peiorative despre accentul unei persoane".

Activitățile sau acțiunile care urmăresc un scop militar sau guvernamental, cum ar fi antrenamentul de supraviețuire în condiții de luptă, nu sunt considerate hărțuire, menționează Pentagonul.

Membrilor forțelor armate care se angajează în activități de hărțuire online sau la locul de muncă le va fi consemnat acest lucru în registrele militare.

Politica prevede creșterea responsabilității eșaloanelor superioare când apar situații de hărțuire sau abuz, precum și crearea unui oficiu pentru gestionarea tuturor denunțurilor.

Ministrul apărării, Jim Mattis, a dat asigurări într-o conferință de presă că "în multe aspecte" forțele armate ale SUA vor fi un "model" de respect, recunoscând în același timp necesitatea de a se "adapta la noile vremuri".


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2356 secunde