Administraţia Biden invită Congresul SUA să aprobe vânzarea de F-16 către Turcia

203
Administraţia Biden invită Congresul SUA să aprobe vânzarea de F-16 către Turcia - 1-1706170746.jpg

Articole de la același autor

Administraţia preşedintelui american Joe Biden a trimis o scrisoare membrilor Congresului SUA în care le solicită aprobarea unei vânzări de avioane Lockheed Martin F-16 în valoare de 20 de miliarde de dolari şi a unor kituri de modernizare către Turcia, au declarat, pentru agenţia Reuters, patru surse familiarizate cu conţinutul scrisorii.

Parlamentul de la Ankara a ratificat, marţi, aderarea Suediei la NATO, eliminând astfel un obstacol major în calea extinderii Alianţei Nord-Atlantice, după o întârziere de 20 de luni. Sursele citate au indicat că scrisoarea a fost trimisă miercuri şi că administraţia nu a notificat încă în mod oficial Congresul cu privire la planurile sale vizând respectiva tranzacţie.

Întârzierea Turciei în privinţa ratificării aderării Suediei la NATO a fost un obstacol major în obţinerea aprobării Congresului pentru tranzacţia cu avioane de vânătoare. Legiuitorii americani au declarat că aşteaptă ratificarea, inclusiv semnătura preşedintelui Recep Tayyip Erdogan, înainte de a decide dacă aprobă sau nu vânzarea.

Turcia a cerut, în octombrie 2021, să achiziţioneze avioane Lockheed Martin F-16 în valoare de 20 miliarde de dolari şi aproape 80 de kituri de modernizare pentru avioanele sale de luptă pe care le are deja.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.6006 secunde