Administraţia SUA a decis împotriva desemnării Rusiei ca stat sponsor al terorismului

70
Administraţia SUA a decis împotriva desemnării Rusiei ca stat sponsor al terorismului - suaadministratie-1662557607.jpg

Articole de la același autor

Guvernul Statelor Unite nu intenţionează să desemneze Rusia ca stat sponsor al terorismului, a indicat marţi John Kirby, coordonatorul pentru comunicaţii strategice al Consiliului de Securitate Naţională de la Casa Albă, transmite dpa.

Anunţul a survenit la o zi după ce preşedintele Joe Biden i-a răspuns unui reporter că administraţia sa nu are în plan să facă o astfel de desemnare. Biden nu a dat însă alte detalii.

„Considerăm că, pur şi simplu, acesta nu este cea mai bună şi mai eficientă cale de a continua să tragem Rusia la răspundere”, le-a declarat marţi John Kirby reporterilor.


„Nu a fost o idee respinsă cu uşurinţă. Am analizat-o serios”, a adăugat el.

Guvernul american a luat în considerare posibilele ramificaţii ale unei astfel de desemnări, a discutat cu experţi şi a ajuns la concluzia că o astfel de desemnare ar putea, în fapt, să împiedice eforturile ONG-urilor de a livra sprijin umanitar Ucrainei, a spus Kirby.

El a adăugat că desemnarea ar fi putut totodată să afecteze negativ poziţia Ucrainei la masa negocierilor dacă discuţiile cu Rusia s-ar relua.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.3351 secunde