Adunarea parlamentară franco-germană s-a întrunit, în premieră, la Paris

279
Adunarea parlamentară franco-germană s-a întrunit, în premieră, la Paris - adunarea-1553554599.jpg

Articole recomandate

Adunarea parlamentară franco-germană, formată din 50 de deputați francezi și 50 de deputați germani, s-a întrunit pentru prima dată, ieri, la Paris, într-un context tensionat, între Brexit și alegeri europene, relatează AFP. 


Președintele Adunării Naționale a Franței, Richard Ferrand, și cel al Bundestag-ului, Wolfgang Schauble, au semnat, în cursul dimineții, acordul parlamentar, aprobat deja de cele două camere. 


Apoi, a avut loc reuniunea constitutivă a noii adunări, care ar urma să se întrunească de două ori pe an, alternativ în Franța și în Germania, pentru a veghea la aplicarea deciziilor comune ale guvernelor, pentru a urmări chestiunile internaționale de interes comun și pentru a lucra la ameliorarea vieții populațiilor transfrontaliere. 


După amiază, miniștrii pentru Afaceri europene din cele două țări - Nathalie Loiseau și Michael Roth - vor lua cuvântul în fața adunării, înainte de o serie de întrebări și răspunsuri. 


Adunarea franco-germană este rezultatul unui îndelungat proces. Schauble și predecesorul lui Ferrand, Francois de Rugy, au făcut apel în ianuarie 2018 la încheierea unui nou tratat de cooperare franco-germană, în cursul marcării a 55 de ani de la încheierea '"Tratatului de la Elysee" în 1963 între Paris și Berlin. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4207 secunde