Află aici unde s-au găsit rămășițele satelitului UARS

858
Află aici unde s-au găsit rămășițele satelitului UARS - uars-1317203800.jpg

Articole recomandate

NASA a descoperit locul exact în care a căzut satelitul UARS. Resturile desprinse din satelitul american Upper Atmosphere Research Satellite (UARS), căzut sâmbătă pe Pământ, au ajuns într-o zonă nepopulată din sudul Oceanului Pacific, au anunțat, ieri, reprezentanții NASA.
Experții au ajuns la concluzia că resturile, având o greutate totală de 495 de kilograme, au supraviețuit coborârii acestui satelit, ce a reintrat în atmosfera terestră sâmbătă, în jurul orei 04.00 GMT.
Specialiștii de la Joint Space Operations Center al bazei aeriene Vandenberg din California au ajuns la concluzia că UARS a reintrat în atmosferă deasupra Oceanului Pacific într-o zonă ce are coordonatele 14,1 grade latitudine sudică și 170,2 longitudine vestică, a anunțat un comunicat emis de NASA.
Zona cu aceste coordonate se află în apropiere de insulele Samoa din Oceanul Pacific. Resturile desprinse din UARS s-au împrăștiat pe o suprafață cuprinsă între 500 de kilometri și 1.300 de kilometri de la punctul de reintrare în atmosferă.
Având o lungime de 10,6 metri și un diametru de 4,6 metri, UARS era unul dintre cele mai mari vehicule spațiale care orbitau de o manieră necontrolată în jurul Terrei.
NASA își construiește în prezent toate vehiculele spațiale astfel încât acestea să revină pe Terra de o manieră controlată, însă nu adoptase această strategie atunci când a construit UARS.
Acest satelit a fost unul dintre cele aproximativ 20.000 de deșeuri spațiale care orbitează în jurul Terrei.
UARS este cel mai mare satelit NASA care a căzut pe Terra în ultimele trei decenii, după căderea satelitului Skylab în vestul Australiei în 1979. Potrivit experților în deșeuri orbitale, obiecte cu o talie comparabilă celor desprinse din UARS vor cădea pe Terra de acum înainte o dată pe an, informează Mediafax.ro.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.583 secunde