Agenţia pentru siguranţa alimentară a UE au aprobat lăcustele pentru consum

182
Agenţia pentru siguranţa alimentară a UE au aprobat lăcustele pentru consum - lacusta-1638108322.jpg
Burgerii, deserturile şi alte produse din lăcuste ar putea ajunge în supermarketurile europene, după ce Agenţia pentru siguranţa alimentară a UE a aprobat consumul uman de insecte pentru a doua oară în ultimul an, după autorizarea viermilor galbeni de făină.


Aprobarea a venit după ce o formă cu sediul în Olanda a cerut permisiunea de a-şi vinde produsele din lăcuste în Europa.

Potrivit Antena3.ro Autoritatea Europeană de Reglementare Alimentară, care a aprobat lăcustele migratoare ca fiind apte pentru consumul uman, a declarat că insectele vor fi comercializate ca gustare sau ca ingredient alimentar, fie sub formă uscată sau congelată, cu aripile şi picioarele îndepărtate, fie sub formă de pulbere, potrivit NewsBreak.

Lăcustele migratoare, cunoscute sub denumirea ştiinţifică de Locusta migratoria, fac parte de mult timp din alimentaţia unor locuitori din Zambia, Camerun, Botswana şi alte câteva ţări din Africa Centrală şi de Sud, precum şi din unele ţări din Asia de Sud-Est, cum ar fi Thailanda şi Filipine.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2718 secunde