Ai termopane și centrală termică? Uite ce trebuie să faci, pentru a nu plăti amendă

908
2
Ai termopane și centrală termică? Uite ce trebuie să faci, pentru a nu plăti amendă - gaze0nrmg31ai6-1484047825.jpg

Articole recomandate

Persoanele care au în casă aragaz sau centrală termică, și care au geamuri termopane în încăperile în care acestea sunt poziționate sunt obligate, conform legislației, să monteze detectoare de gaz, altfel riscă amenzi de mii de lei. În plus, refuzul de a instala detectoarele poate lăsa cetățenii fără gaze.


Regulile referitoare la folosirea instalațiilor care asigură alimentarea cu gaze naturale a cetățenilor sunt incluse în Ordinul Autorității Naționale de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE) nr. 5/2009 privind aprobarea Normelor tehnice pentru proiectarea, executarea și exploatarea sistemelor de alimentare cu gaze naturale, scrie avocatnet.ro.


Atunci când este vorba de instalațiile interioare pentru folosirea gazelor, documentul prevede că, pentru funcționarea în siguranță, volumul interior minim al încăperilor trebuie să fie de 18 mc pentru orice tip de încăpere (mai puțin bucătăriile și băile) și de 7,5 mc pentru băi și bucătării. Totodată, trebuie să se asigure aerul necesar arderii, ventilarea naturală/mecanică și evacuarea gazelor de ardere în exterior.




Comentează știrea

Cetatean
10 ianuarie 2017
Altă nebunie !

Românii se confruntă cu altă nebunie, că altele sunt pregătite și para pregătite ! Bani și numai bani trebuiesc pentru că niște nemernici stau și se gândesc la, cum să mai scoată niște bani de pe spatele amărâților de români, pentru ce am intrat în ue, doar pentru ca să se îmbogățească unii în defavoarea noastră a bieților și amărâților de români, vaaaide poporul român obidit și chinuit de nemernicii din țară și din afara României ?! La fel se întâmplă cu repartitoarele = gigacalorimetrele și apometrele , care indică atât de mult consumul de : căldură și apa caldă și rece, de parcă am spăla și ne-am spăla toată ziua și noaptea și la căldură dăm cu program și totuși plătim atât de mult, de parcă am, da drumul repartitoarelor în toate încăperile locuinței și tot timpul ?! O excrocherie, o înșelătorie la drumul mare, ca să nu spunem, că-i o hoție în toată regula !

Cetatean
10 ianuarie 2017
Oameni buni !

Să nu ne mai lăsăm jefuiți, jumuliți și jupuiți de niște tâlhari și de niște nemernici, care au simțit că le merge pentru că, noi, nu ripostăm și înghițim tot / toate câte ne "vâra pe gât" binențeles, cu forța, cu legi făcute în favoarea lor și nu a noastră, a vaaaide și oropsiților de români !

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.6663 secunde