"Ajutați-mă, este ultima șansă"

150

Articole recomandate

Guvernul japonez a anunțat că analizează o fotografie publicată pe internet în care apare un jurnalist japonez dispărut în Siria, care cere ajutorul țării sale, relatează AFP, precizând că bărbatul ar fi fost luat ostatic de teroriști.

"Ajutați-mă, este ultima șansă, Jumpei Yasuda", scrie cu negru și roșu, în japoneză, pe o foaie albă pe care jurnalistul o ține în față, în fotografie.

În fotografia dată publicității, Yasuda are părul lung și barbă și pare să fi slăbit. El este îmbrăcat într-o bluză portocalie, potrivit news.ro.

Jumpei Yasuda este un jurnalist independent, al cărui caz a fost semnalat de organizația Reporteri fără Frontiere (RSF). El a dispărut la mijlocul anului 2015, când se îndrepta spre Siria, și a apărut ultima dată într-un clip publicat pe internet în luna martie.

Potrivit postului japonez de televi-ziune NHK, care citează "mai multe surse", jurnalistul este ținut captiv de Frontul al-Nusra, afiliat al-Qaida, gruparea care a luat ostatici și trei spanioli eliberați în urmă cu aproape trei săptămâni, după negocieri discrete ce au durat 10 luni.

Membrii grupării Statul Islamic i-au decapitat, la începutul anului 2015, pe corespondentul de război japonez Jenji Goto și pe prietenul său, Haruma Yukawa.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Joi, 14 Aprilie 2016
Stire din Social : Cutremur de 6.4 grade, azi
Pagina a fost generata in 1.0593 secunde