Al doilea suspect în cazul alertei de la Essen a fost eliberat

135
Al doilea suspect în cazul alertei de la Essen a fost eliberat - essen-1489407380.jpg

Articole recomandate

Poliția germană a anunțat, ieri, punerea în libertate a celui de-al doilea bărbat reținut, sâmbătă, în urma unei amenințări de atentat având legătură cu Statul Islamic și care a dus la închiderea unui important centru comercial la Essen, în vestul țării, transmit AFP și DPA.


Bărbatul a fost eliberat duminică, în lipsa unor elemente care să justifice menținerea sa în arest, a declarat un purtător de cuvânt al poliției din Essen, care anunțase anterior punerea în libertate a primului suspect.


Cei doi bărbați fuseseră reținuți sâmbătă la Oberhausen, în apropiere de Essen.


Conform presei germane, centrul comercial a fost redeschis luni.


Faptul că cei doi suspecți sunt în libertate nu înseamnă că investigațiile s-au încheiat, a indicat luni purtătorul de cuvânt al poliției.
Duminică, ministrul de Interne Thomas de Maiziere a confirmat existența unei legături între această amenințare și Statul Islamic, vorbind despre indicații sau ordine date de o persoană care a călătorit din Germania în Orientul Mijlociu.


O sursă apropiată anchetei a declarat că un luptător german aflat în prezent în Siria încercase să recruteze mai multe persoane pentru a comite un atac la Essen.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.5167 secunde