Alegeri în Italia. Berlusconi, simbolul "eternei reîntoarceri" pe scena politică

151
1
Alegeri în Italia. Berlusconi, simbolul

Articole recomandate

Silvio Berlusconi, a cărui istorie personală din ultimii 25 de ani se confundă cu cea a Italiei, este simbolul "eternei reîntoarceri" pe scena politică din Peninsulă, în al cărei prim-plan revine acum, la 81 de ani, după ce fusese "îngropat" politic de nenumărate ori, notează AFP în apropierea alegerilor legislative din această țară.

"Berlusconi are 12 sau 13 vieți, e o pisică la pătrat", a recunoscut recent Matteo Renzi, liderul Partidului Democrat (PD, centru-stânga).

Cu siguranță, zâmbetul "caimanului", unul dintre numeroasele supranume ale magnatului, și-a pierdut din mobilitate, iar operațiile de lifting facial au lăsat urme pe un chip cu un machiaj "gros ca parchetul", după cum a scris un editorialist al cotidianului La Repubblica.

Prea puțin contează însă, pentru că, așa cum a scris recent Berlusconi pe Twitter, el este "precum vinul de calitate":

"Pe măsură ce îmbătrânesc, devin tot mai bun, iar acum sunt perfect".

Întrebat despre eventualul său succesor, liderul Forza Italia (dreapta) a dat asigurări: "Nu e ușor să găsești un geniu, dar, cum voi trăi până la 120 de ani, îl voi găsi".

Din cauza vârstei, a fost nevoit să renunțe la reuniuni de campanie și la băi de mulțime, dar rămâne omniprezent la posturile de radio, de televiziune și în ziare, dintre care multe îi aparțin. 

Comentează știrea

europeanu
28 februarie 2018
Alegeri tiganesti

italienii fiind si ei tigani ca noi,aleg si ei tot ca noi. Daca ucigasul ilici iliescu ar candida,l-ar alege o gramada de idioti.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6168 secunde