ALEGERI ÎN SUA. Donald Trump promite să facă un anunţ important!

182
ALEGERI ÎN SUA. Donald Trump promite să facă un anunţ important! - 221105222137trumplatroberally110-1667894447.jpg

Articole recomandate

Fostul preşedinte Donald Trump, care cochetează cu ideea candidaturii pentru un nou mandat de preşedinte al Statelor Unite, a promis luni seară că va face un anunţ foarte important săptămâna viitoare, informează marţi AFP.

"Voi face un anunţ foarte important marţi, 15 noiembrie, la Mar-a-Lago", reşedinţa sa din statul Florida, a anunţat miliardarul republican în timpul unui miting de campanie în Ohio, în ajunul alegerilor de la jumătatea mandatului, un scrutin decisiv pentru viitorul său politic, dar şi al actualului locatar de la Casa Albă, Joe Biden. Până în ultimul moment, Donald Trump a lăsat să plutească incertitudinea asupra unui posibil anunţ al candidaturii sale luni seară. A dat însă asigurări că nu vrea să umbrească vizibilitatea candidaţilor republicani pe care îi susţine în aceste alegeri, scrie Agerpres.


În faţa unei mulţimi de susţinători cu şepci roşii, culoarea republicanilor, fostul preşedinte în vârstă de 76 de ani a descris luni seară în culori extrem de sumbre America sub administraţia Joe Biden: o ţară în care creşterea preţurilor "sugrumă gospodăriile", unde "criminalitatea violentă este scăpată de sub control" şi în care extrema stângă "ne îndoctrineze copiii".

"Există o singură soluţie pentru a pune capăt acestei nebunii", a pledat miliardarul republican."Dacă doriţi să puneţi capăt distrugerii ţării noastre şi să salvaţi visul american trebuie să votaţi pentru republicani mâine", a spus Donald Trump. 


Pe de altă parte, preşedintele Joe Biden i-a îndemnat pe americani să apere democraţia într-o ultimă pledoarie în ajunul unor alegeri care ar putea să îi afecteze susţinerea politică în Congres şi să îl pună pe rivalul său, Donald Trump, pe orbită pentru scrutinul prezidenţial din 2024, transmite AFP.

„Acum este momentul să apăraţi democraţia”, a declarat preşedintele Statelor Unite.

„Ştim în mod visceral că democraţia noastră este în pericol”, a continuat preşedintele Biden, în contextul în care candidaţi republicani la alegerile la jumătatea mandatului ameninţă că vor contesta o posibilă înfrângere.

„Vom fi prezenţi. Puterea în America este acolo unde a fost întotdeauna: în mâinile voastre, în mâinile poporului”, a spus democratul în vârstă de 79 de ani la un miting de campanie într-o universitate din Maryland asociată în mod tradiţional cu americanii de culoare.

Acest scrutin este semnificativ pentru Joe Biden, ales preşedinte în mare parte datorită sprijinului comunităţii afro-americane, pe care a încercat să o mobilizeze din nou în ultimele zile.

În faţa unui public în general entuziast, cu excepţia câtorva oponenţi gălăgioşi înlăturaţi rapid de forţele de ordine, Joe Biden a încercat, de asemenea, să-i prezinte pe republicani drept partidul care doreşte să renunţe la progresele începute sub mandatul său.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2866 secunde