Alegeri istorice în Venezuela

101
Alegeri istorice în Venezuela - 1715258054-1449488840.jpg

Articole recomandate

Alegeri legislative în Venezuela. Mai mulți reprezentanți ai opoziției au anticipat victoria lor la alegerile legislative, scrutin în urma căruia chavismul ar putea pierde majoritatea parlamentară pentru prima dată în ultimii 16 ani, transmite AFP.

Locuitorii capitalei Caracas, treziți de sirene

Pe fundalul sirenelor care trezesc cetățenii pentru a merge la urne, a îndemnului patriotic la vot al președintelui scos parcă din era incipientă a democrațiilor și a interdicției de a publica exit-polluri, socialiștii ar putea pierde majoritatea parlamentară pentru prima dată după 17 ani.

"De mergeți cu mașina, cu măgarul sau pe jos, votați!" Acesta a fost îndemnul președintelui venezuelan Nicolas Maduro către populația Venezuelei, duminică după-amiază, după ce a votat într-o secție din capitala Caracas. Declarația președintelui arată însă realitatea tristă a țării sud-americane, care trece printr-o perioadă economică neagră din cauza scăderii prețului petrolului.



Opoziția venezuelană acuză actuala putere de aplicarea unui totalitarism în creștere, după ce liderul democrat Leopoldo Lopez a fost condamnat la 13 ani de închisoare în septembrie, sub acuzația de incitare la violență – el fiind arestat după a chemat populația la proteste pașnice în 2014.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 09 Noiembrie 2013
Stire din Diverse : Miss Universe 2013 este din Venezuela
Pagina a fost generata in 0.42 secunde