Alegeri legislative în Azerbaijan. Partidul președintelui Aliev câștigă

100
Alegeri legislative în Azerbaijan. Partidul președintelui Aliev câștigă - ilkhamalievvstretilsyasglavoyadm-1446557669.jpg

Articole recomandate

Partidul la putere în Azerbaidjan a câștigat alegerile legislative organizate duminică, potrivit rezultatelor aproape definitive, în urma unui scrutin boicotat de opoziția la președintele Ilham Aliev, care conduce de 12 ani această republică ex-sovietică bogată în hidrocarburi, transmite AFP.

Partidul lui Aliev, Yani Azerbaidjan (Noul Azerbaidjan), a obținut cel puțin 69 de mandate din totalul celor 125 din parlament, a anunțat comisia electorală după numărarea a 91% din buletinele de vot.

Principalele partide de opoziție, printre care Consiliul Național al Forțelor Democratice (CNFD), Musavat și Partidul Democratic din Azerbaidjan, au boicotat scrutinul, calificând-ul drept un 'simulacru' de alegeri. Înaintea scrutinului, opoziția și organizații de apărare a drepturilor omului au acuzat guvernul că a încarcerat numeroși adversari și a îngrădit posibilitatea partidelor de a face campanie.

Organizația pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE) a renunțat la trimiterea de observatori internaționali din cauza 'restricțiilor' impuse de autorități.

În schimb, de partea puterii, principalul consilier al președintelui, Ali Gasanov, a dat asigurări, într-o declarație pentru AFP, că alegerile au avut loc 'într-un mod total transparent și democratic', scrie Agerpres.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 12 Octombrie 2012
Stire din Actual : Alegeri legislative în Muntenegru
Pagina a fost generata in 0.4436 secunde