Alegeri legislative în Muntenegru

150
Alegeri legislative în Muntenegru - alegeriinturciasimuntenegru-1349986236.jpg
Populația din Muntenegru va vota, duminică, în cadrul alegerilor legislative anticipate convocate de coaliția la putere care dorește obținerea unui nou mandat de patru ani pentru a purta negocieri de aderare la UE, care au început în luna iunie, informează AFP.

Partidul Democratic Socialist (DPS), al veteranului scenei politice muntenegrene Milo Djukanovic - singurul lider din Balcani al cărui partid a câștigat toate scrutinele de la începerea dezmembrării fostei Iugoslavii în anii 90 - se îndreaptă spre o nouă victorie electorală, potrivit sondajelor. 


DPS, care domină coaliția de centru stânga, la putere, a optat pentru un scrutin organizat cu șase luni înainte de încheierea mandatului Parlamentului, de 81 de locuri, cu obiectivul de a obține "un mandat deplin ce permite organizarea de discuții importante" cu oficialii de la Bruxelles.

În raportul său anual, Comisia Europeană a notat că Muntenegru - o țară adriatică având o populație de 680.000 de locuitori care și-a proclamat independența de Serbia în 2006 - trebuie "să facă mai multe eforturi" în domeniile statului de drept și al luptei împotriva crimei organizate și a corupției.

"Mizele sunt foarte importante. La șase ani de la independență, statul nostru este încă fragil și trebuie să-l întărim", a declarat în cursul campa-niei electorale Djukanovic, care a fost în cinci rânduri premier, dar și președinte al țării. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.213 secunde