Alegeri prezidenţiale în Turcia. Erdogan, favoritul votanţilor din Germania

122
Alegeri prezidenţiale în Turcia. Erdogan, favoritul votanţilor din Germania - 1-1684219893.jpg

Articole de la același autor

Diaspora turcă din Germania a fost de partea preşedintelui în exerciţiu Recep Tayyip Erdogan, la alegerile de duminică, susţine agenţia de ştiri de stat din Turcia Anadolu, preluată de DPA.

După numărarea a aproape 98% din buletinele din Germania, Erdogan a obţinut circa două treimi din voturi în cea mai mare comunitate turcă din străinătate; scrutinul din diaspora s-a desfăşurat în perioada 27 aprilie - 9 mai, însă rezultatele se află simultan cu cele din Turcia.

Conform datelor parţiale, pentru actualul preşedinte au votat 65,4% din alegătorii respectivi, iar pentru principalul său contracandidat, Kemal Kilicdaroglu, doar 32,6%. Proporţia este mult diferită de cea de ansamblu - 49,51%, respectiv 44,8%, potrivit autorităţii electorale centrale - dar nu mai poate influenţa rezultatul primului tur de scrutin: deoarece niciun candidat nu a obţinut majoritatea, se va organiza un al doilea tur, cu participarea primilor doi clasaţi, în 28 mai.

Rezultatele din Germania par similare cu cele din 2018. Atunci, Erdogan a obţinut 64,8% în diaspora din această ţară, faţă de 52,6% în rândul întregului electorat turc. Cetăţenii Turciei pot vota în străinătate din 2014.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.6022 secunde