Alegeri SUA: Mitt Romney a câștigat primarele republicane în trei state

290
Alegeri SUA: Mitt Romney a câștigat primarele republicane în trei state - mittromney-1333554256.jpg
Candidatul la învestitura repu-blicană pentru alegerile preziden-țiale din noiembrie 2012, Mitt Romney, a câștigat marți primarele din Wisconsin (nord) și din capitala federală Washington, după ce le-a câștigat și pe cele din Maryland, conform proiecțiilor presei ame-ricane, relatează AFP.

Potrivit posturilor de televiziune CNN, Fox News și CBS, candidatul moderat a câștigat în fața rivalului său principal, ultra-conservatorul Rick Santorum, toate cele trei primare, consolidându-și statul de favorit în cursa republicană pentru a deveni adversarul lui Obama la alegerile din noiembrie 2012.

Pentru a deveni adversarul republican al lui Obama, pe 6 noiembrie alegerile, Romney, care se luptă să convingă baza conservatoare a partidului, trebuie să adune un număr de 1.144 de delegați care să îl reprezinte la convenția națională a partidului republican din luna august, în Tampa (Florida).

Cu aceste trei victorii, Romney a depășit pragul simbolic de 50 la sută din delegații necesari.

El are în prezent 566 de delegați, potrivit RealClearPolitics, față de 263 ai lui Santorum, Newt Gingrich având 140 iar Ron Paul 67. Maryland are 37 de delegați, Wisconsin 42 și Washington 19.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2431 secunde