Alegerile prezidențiale din Venezuela, pe 14 aprilie

120
Alegerile prezidențiale  din Venezuela,  pe 14 aprilie - 000achavezvenezuela081012-1362978637.jpg
Alegerile prezidențiale post-Chavez în Venezuela vor avea loc duminică, 14 aprilie, a anunțat, sâmbătă, Consiliul Național Electoral (CNE). 


"Convocăm alegeri electorale prezidențiale pe 14 aprilie", a declarat, într-o intervenție televizată, președintele CNE, Lucena Tibisay.

Candidaturile trebuie depuse între duminică și luni, iar campania electorală oficială va avea loc în perioada 2-11 aprilie, a adăugat președintele CNE. Aceste alegeri vor umple golul lăsat de președintele Hugo Chavez, care a decedat, marți, la Caracas de cancer, amintește AFP.

Liderul bolivarian carismatic a fost reales în octombrie pentru un nou mandat de șase ani, după ce s-a aflat 14 ani la putere, dar starea lui de sănătate s-a degradat și nu i-a mai permis să depună jurământul.

Vicepreședintele lui Hugo Chavez, Nicolas Maduro, pe care "Comandantul" l-a numit în decembrie succesor, a depus jurământul de președinte interimar vineri seară și va fi candidatul Partidului socialist unificat din Venezuela.

Principala coaliție de opoziție a anunțat, sâmbătă, că i-a cerut lui Henrique Capriles să fie candidatul ei la alegerile prezidențiale post-Chavez de pe 14 aprilie.

Masa unității democratice a decis în unanimitate să-i ofere lui Capriles, rivalul lui Hugo Cavez învins în octombrie anul trecut, să fie candidatul ei, a declarat secretarul general al coaliției, Ramon Guillermo Aveledo. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 09 Martie 2013
Stire din Actual : Venezuela își ia adio de la Hugo Chavez
Pagina a fost generata in 0.4237 secunde