Alertă de la autorități! Un nor toxic a învăluit capitala Australiei

147
Alertă de la autorități! Un nor toxic a învăluit capitala Australiei - article20061070ca43e370000057824-1575807740.jpg

Articole recomandate

Un nor toxic de fum a învăluit duminică capitala Australiei, Canberra, în timp ce pompierii se luptă cu peste 140 de incendii de vegetație, care ar putea fi alimentate, la începutul săptămânii viitoare, de un val puternic de căldură, informează AFP.

Estul Australiei se confruntă în ultimele trei luni cu incendii devastatoare - o consecință, potrivit oamenilor de știință, a secetei prelungite și a încălzirii globale.

Când s-au trezit duminică dimineață, locuitorii din Canberra (sud-est) au observat că o ceață toxică, produsă de incendii, a învăluit capitala. O altă metropolă australiană, Sydney, a cunoscut recent, timp de mai multe săptămâni, un astfel de fenomen.

Potrivit autorităților, condițiile meteorologice favorabile au permis echipelor de intervenție să plaseze sub control unele incendii, înainte de revenirea, începând de marți, a temperaturilor ridicate și a vânturilor puternice.

Printre acestea figurează și un "mega incendiu", care mistuie circa 250.000 de hectare, la mai puțin de o oră de condus de Sydney, cel mai mare oraș din Australia.

Experții în sănătate publică au atras atenția locuitorilor din Sydney și din alte regiuni afectate de incendii că este posibil ca episoadele de poluare atmosferică să se agraveze, după ce orașul a continuat să fie afectat sâmbătă de fum.

Peste 700 de case au fost distruse și șase persoane au murit din luna septembrie, când a început criza. Deși bilanțul victimelor este mai mic decât în 2009, când circa 200 de persoane și-au pierdut viața în urma incendiilor, amploarea zonelor devastate de flăcări în acest an este incomparabilă cu cea din anii anteriori.

Se estimează că două milioane de hectare au fost afectate de incendii - echivalentul a jumătate din suprafața Elveției.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.1167 secunde