Alertă din cauza unui vulcan. Peste 10.000 de oameni au fost evacuați

126
Alertă din cauza unui vulcan. Peste 10.000 de oameni au fost evacuați - mountagung11024x683-1506171604.jpg

Articole recomandate

Indonezia a emis alertă pe insula Bali din cauza unui vulcan care urmează să erupă în scurt timp. Peste 10.000 de oameni au fost evacuați din locuințe, scrie BBC News.


Peste 10.000 de persoane au fost deja evacuate din locuințe și autoritățile le recomandă să stea la cel puțin nouă kilometri distanță de Muntele Agung, un vulcan activ care urmează să erupă în scurt timp.


Ultima dată când acest vulcan a erupt, în 1963, peste 1.000 de persoane și-au pierdut viața, transmit autoritățile caure au detectat activitate vulcanică intensă și magma care se ridică la suprafață.


"Ar trebui să existe o activitate publică zero în raza specificată, în caz de erupție", a declarat Sutopo Purwo Nugroho din cadrul Agenției Naționale pentru Managementul Dezastrelor din Indonezia, citată de Reuters.

Sâmbătă dimineață, la câteva ore după de a fost emisă alerta, activitatea seismică în zonă a crescut și se așteaptă ca eruția să aibă loc curând, dar Observatorului Indonezian pentru Vulcani a transmis că nu se poate prezice cu exactitate momentul în care se va produce.

Muntele Agung, are o înălțime de peste 3.000 m deasupra nivelului mării și se află în partea de est a insulei Bali. Acesta face parte dintre cei 130 de vulcani activi din Indonezia și este inclus în Cercul de Foc din Pacific.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.5685 secunde