ALERTĂ, după ce un avion militar cu mai multe persoane la bord a dispărut de pe radar

318
ALERTĂ, după ce un avion militar cu mai multe persoane la bord a dispărut de pe radar - oprey-1647673449.jpg
Un avion militar american cu un echipaj de patru persoane participând la manevrele NATO în Norvegia a fost dat dispărut vineri, au anunţat serviciile de salvare ale ţării scandinave, notează AFP, citată de Agerpres.


"Un avion militar american, US OSPREY, a fost dat dispărut la orele 18.26 (17.26 GMT) la sud de Bodo" (nord), au indicat serviciile de salvare (HRS) din Norvegia de Nord într-un comunicat în care se precizează că în regiune condiţiile meteo au fost proaste.


Patru persoane se aflau la bordul aeronavei în misiune de antrenament în cadrul Exercise Cold Response, care implică 200 de avioane şi aproximativ 50 de nave.


"La orele 21.17, s-au făcut descoperiri din aer (în zona dispariţiei) la Gratadalen, în Beiarn. Din cauza condiţiilor meteo, nu a fost posibil să coborâm la faţa locului", a indicat comunicatul, adăugând că serviciile de salvare sunt pe drum.


"Nu suntem la locul incidentului, deci că nu ştim nimic despre cele patru persoane care se aflau la bord. Dar ştim că este locul unei prăbuşiri", a declarat un purtător de cuvânt al HRS, Jan Eskil Severinsen, pentru televiziunea publică NRK.


Exerciţiul Cold Response 2022 îşi propune să testeze capacitatea Norvegiei de a primi întăriri externe în cazul unei agresiuni din partea unei ţări terţe, în conformitate cu articolul 5 din Carta NATO care îi obligă pe membrii săi să vină în ajutorul unuia dintre ei. AGERPRES/(AS - editor: Alic Mîrza, editor online: Andreea Preda)






Sursa foto: abcnews.go.com/Agerpres




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.5059 secunde