Alertă în Coreea de Nord: Kim Jong Un ordonă mobilizarea armatei!

303
Alertă în Coreea de Nord: Kim Jong Un ordonă mobilizarea armatei! - kim-1652681144.jpg

Articole recomandate

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a dispus mobilizarea imediată a armatei pentru a rezolva problemele "rezervelor de medicamente" în capitala Phenian, în timp ce opt noi decese cauzate de "febră" au fost înregistrate în Coreea de Nord, la patru zile de la anunţul oficial privind primul caz de COVID-19 în această ţară, a transmisă duminică agenţia oficială de presă KCNA, potrivit AFP, scrie Agerpres.


Kim Jong Un a dispus mobilizarea imediată a armatei pentru a rezolva problemele "rezervelor de medicamente" în capitala Phenian, a adăugat sursa citată.


Epidemia, care, potrivit lui Kim Jong Un, provoacă "mari bulversări", loveşte o ţară al cărei sistem de sănătate este unul dintre cele mai proaste din lume.


Coreea de Nord nu dispune de niciun vaccin împotriva COVID-19 şi de niciun medicament antiviral şi nu poate desfăşura nicio campanie de depistare în masă.


Conform KCNA, Kim Jong Un s-a plâns duminică, în cadrul unei reuniuni de urgenţă a biroului politic, că "ordinele nu au fost corect executate încă şi că medicamentele nu au fost furnizate corect în farmacii".


Iar farmaciile nu au respectat ordinul de a rămâne deschise non-stop, a adăugat el.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4581 secunde