ALERTĂ MONDIALĂ! UN LABORATOR SPAȚIAL EXPERIMENTAL SE VA PRĂBUȘI PE PÂMÂNT

842
ALERTĂ MONDIALĂ! UN LABORATOR SPAȚIAL EXPERIMENTAL SE VA PRĂBUȘI PE PÂMÂNT - 4a6f3f8a000005780thetiangong1spa-1522234135.jpg

Articole recomandate

Stația spațială Tiangong-1 o să cadă pe Pământ între 30 martie și 2 aprilie. Doar anumite păriți ale stației spațiale chinezești ar putea să lovească Pământul, susțin oamenii de știință ai Agenției Spațiale Europene.


xxx


Primul laborator spațial experimental ridicat pe orbită de China va reveni pe Pământ între 31 martie și 4 aprilie. În mod normal, aparatul ar trebui să ardă complet în atmosferă, conform declarației Autorității Spațiale Chineze. 


Tiangong-1 a încetat oficial să mai transmită date și a intrat în ultima fază de operare la data de 16 martie, a declarat un reprezentant al aceleiași agenții. Tiangong, Palatul Ceresc în traducere, orbitează la o altitudine medie de aproximativ 216,2 km, susține declarația, dar autoritățile nu au dezvăluit o zonă specifică pentru reintrarea în atmosferă. 


'Este imposibil să menționăm exact zona de reintrare în acest stadiu", a declarat un expert chinez în domeniul aerospațial pentru publicația de stat "Global Times". Locul aproximativ de reintrare nu poate fi decis decât înainte cu două ore ca aparatul să înceapă coborârea, pe baza precedentelor internaționale, a spus acesta. 


Laboratorul va intra în atmosferă, cel mai probabil, între 31 martie și 4 aprilie, potrivit Beijing Aerospace Control Center. Site-ul China Manned Space este actualizat în fiecare zi. 


Lansat în septembrie 2011, laboratorul experimental Tiangong-1 a fost proiectat pentru o perioadă de operare de doi ani. Navetele Shenzhou-8, Shenzhou-9 și Shenzhou-10 au andocat cu succes la acest laborator, unde au avut loc o serie de experimente științifice. Laboratorul și-a încheiat misiunile principale după revenirea pe Pământ a navetei Shenzhou-10, în iunie 2013. În timpul zborului său suplimentar pe orbită, Tiangong-1 a efectuat experimente utile pentru dezvoltarea tehnologiei spațiale, teledetecție spațiu-Terra și explorarea mediului spațial, se afirmă în aceeași declarație. China intenționează să finalizeze o stație spațială care va rivaliza cu Mir, stația spațială rusă care va rămâne pe orbită până în anul 2022, scrie evz.ro


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.247 secunde