La Constanța,

Alocațiile pentru copiii peste 18 ani se achită în iunie

8701
3
Copiii care au împlinit 18 ani, dar care continuă studiile, vor primi alocația de stat, conform legislației modificate, începând cu luna iunie. Elevii care au împlinit 18 ani vor beneficia de alocația de stat retroactiv.

În luna februarie, tinerii care au împlinit 18 ani și care urmează cursuri liceale sau profesionale au aflat că vor primi alocație și după majorat.

10.500 de copii vor primi alocația de stat
Peste 10.500 de copii au fost introduși în baza de date a Direcției de Muncă, Solidaritate Socială și Familie Constanța (DMSSF). A durat atât de mult pentru că a fost verificat dosarul fiecărui copil. "Introducem copiii la plată pentru ca, în luna iunie, să beneficieze de alocația de stat, chiar și din urmă", a declarat Alina Fătu, purtătorul de cuvânt al direcției.
Potrivit purtătorului de cuvânt, pe data de 15 mai, dosarele vor fi trimise la București pentru a fi introduși în baza de date cei peste 10.500 de copii care vor primi alocația de stat.
Pe lângă numărul dosarelor mai sus menționate, Inspectoratul Școlar al Județului Constanța a mai adus la sediul DMSSF alte 1.000 de dosare.
Reprezentanții direcției întâmpină dificultăți în a strânge datele personale ale copiilor care au împlinit vârsta de 18 ani și care își continuă studiile liceale sau profesionale.

Tinerii trebuie să depună documentele la unitatea de învățământ
Tinerii care împlinesc 18 ani în timpul liceului și care primesc alocația de stat până la termi-narea cursurilor vor depune documentația la instituția de învățământ pe care o urmează, după care dosarul va fi trimis către direcția de muncă. Școlile vor trimite, ulterior, documentele la inspectoratele școlare, care, la rândul lor, le vor înainta direcțiilor de muncă. 
Pentru a primi alocația de stat pentru copii și după 18 ani, elevii trebuie să depună la școală o cerere în nume personal și o copie după actul de identitate, iar unitatea de învățământ va emite și o adeverință prin care să certifice că solicitanții sunt elevi ai școlii respective. Alina Fătu atrage atenția celor care depun documentele să depună dosarul la unitățile școlare, nu la primării.
Tinerii peste 18 ani care repetă anul școlar vor primi alocație doar pe baza unui certificat medical care să certifice faptul că repetarea anului se face din cauze medicale.

Comentează știrea

x
3 decembrie 2011
z

a implinit 18ani in aprilie și azi, 03.12.2011, încă nu a primit alocația retroactivă, cu documentație depusă de la începutul anului școlar

marian
24 mai 2012
alocatie

are ceva daca am facut cererea de alocatie la casa de pensii si nu la liceu?

y
10 decembrie 2013
Alocati

Si eu mi-am depus dosarul in septembrie si nici acum nu am primit alocatia. Sunt niste "destepte" la oficiu, atat de "destepte" incat isi ineaca plamani in tigari si cafele ca nu au timp sa aprobe niste harti! asta e Romania! Cu toti "destepti" la putere.

Răspuns la: z
Adăugat de : x, 3 decembrie 2011
a implinit 18ani in aprilie și azi, 03.12.2011, încă nu a primit alocația retroactivă, cu documentație depusă de la începutul anului școlar

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6882 secunde