Campanie dură pentru succesiunea lui Hugo Chavez:

"Am văzut fața dezgustătoare a fascistului care ești!"

323
Lupta pentru succesiunea lui Hugo Chavez în Venezuela, la 14 aprilie, a început duminică seară, când a avut loc primul schimb de replici dure - "mincinos" și "fascist" - între candidatul confirmat al opoziției Henrique Capriles și președintele interimar Nicolas Maduro. 


Imediat după ce guvernatorul Henrique Capriles și-a confirmat candidatura, duminică seara, într-o conferință de presă în care a acuzat puterea că "utilizează corpul președintelui Hugo Chavez pentru a face campanie electorală", Nicolas Maduro a intervenit la televiziunea oficială acuzându-l de "căutarea violenței". 

"Astăzi, am văzut fața dezgustătoare a fascistului care ești", a lansat președintele interimar, criticând o intervenție "mizerabilă, deplorabilă, iresponsabilă și infamă".

Garantându-i "candidatului perdant" în alegerile prezidențiale de la 7 octombrie o nouă "derută la 14 aprilie", Nicolas Maduro i-a reproșat totodată că se află în serviciul oligarhiei și că instigă la tulburări în țară, cu scopul de a justifica o intervenție străină.

Cu doar câteva minute mai înainte, Henrique Capriles a oferit asigurări că va lupta pentru alegerile prezidențiale, pentru a "nu lăsa cale liberă" candidatului Partidului Socialist Unificat din Venezuela (PSUV), Maduro, desemnat drept succesor de către președintele Chavez la începutul lui decembrie.

Candidat al principalei coaliții a opoziției din țară în alegerile prezidențiale de la 7 octombrie împotriva lui Chavez, obținând 44% din voturile exprimate, guvernatorul statului Miranda a mai acuzat puterea că a căutat să câștige timp mințind în legătură cu starea reală de sănătate a președintelui bolnav.

"Totul a fost calculat minuțios" pentru asigurarea succesiunii liderului charismatic decedat, marți, în urma unui cancer, după ce a condus țara timp de 14 ani, a continuat el. "Nicolas, tu ai mințit această țară", a subliniat Capriles, având grijă să îl desemneze pe viitorul său adversar prin utilizarea prenumelui. "Cine știe când a murit președintele Chavez?", a întrebat Capriles.

Expus în salonul de onoare al Academiei Militare din Caracas începând de miercuri, corpul lui Hugo Chavez a fost salutat de sute de mii de venezueleni care au așteptat la coadă zi și noapte pentru a-i aduce un ultim omagiu. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 09 Martie 2013
Stire din Actual : Venezuela își ia adio de la Hugo Chavez
Pagina a fost generata in 1.1858 secunde