Ambasada Chinei cere unui ziar danez să-și prezinte scuze! Iată ce s-a întâmplat

248
Ambasada Chinei cere unui ziar danez să-și prezinte scuze! Iată ce s-a întâmplat - ambasadasursaphilnewsph-1580306523.jpg

Articole de la același autor

Ambasada Chinei din Copenhaga a cerut marți ziarului danez Jyllands-Posten, care a publicat controversatele caricaturi cu Mahomed în 2005, să-și ceară scuze pentru un desen comic având ca temă noul virus care a provocat moartea a 106 persoane în această țară asiatică, relatează EFE, potrivit agerpres.

Caricatura, publicată luni, prezintă steagul Chinei în care cele cinci stele galbene sunt înlocuite de cinci reprezentări ale virusului din Wuhan, ceea ce Beijingul a considerat "o insultă" care "rânește sentimentele" poporului chinez.

"În lipsa oricărei empatii a fost depășită linia dintre o societate civilizată și limitele libertății de expresie, jignind conștiința umană. Ne exprimăm indignarea profundă și cerem ca Jyllands-Posten și autorul Niels Bo Bojesen să se autoinculpe și să ceară public iertare poporului chinez", se arată în comunicatul Ambasadei chineze.

Ziarul conservator danez a refuzat însă să-și ceară scuze, asigurând că intențiile sale nu au fost ofensive.

"Nu putem să ne cerem scuze pentru ceva ce nu considerăm că este greșit. Nu a fost intenția noastră să jignim și nici caricatura nu face acest lucru. Așa cum înțelegem este vorba de diferite forme de înțelegere culturală", a replicat redactorul-șef al ziarului, Jacob Nybroe.

Guvernul social-democrat danez nu s-a pronunțat deocamdată pe această temă, însă șefii mai multor partide din arcul parlamentar sunt de acord că ziarul nu trebuie să-și ceară scuze și au criticat "presiunile" Chinei.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 27 Septembrie 2014
Stire din Cultură-Educație : "Cuget Liber" - 70 de ani de la primul număr
Pagina a fost generata in 2.6427 secunde