Ambasadele din Israel se pregătesc de posibile atacuri cu rachete, în caz de conflict cu Iranul

235
Mai mulți diplomați aflați la post în Israel au solicitat măști de gaze, iar ambasadele întocmesc planuri în caz de atac cu rachete, de teamă că mii de israelieni cu dublă cetățenie vor cere evacuarea din țară dacă va izbucni un conflict cu Iranul.

Ambasadele străine din Israel au început să întocmească planuri pentru evacuarea cetățenilor lor din statul evreu în cazul unui atac cu rachete. Oficiali de rang înalt de la Ierusalim au declarat că mai multe misiuni diplomatice s-au arătat interesate de pregătirea pentru diferite situații de urgență, relatează Ynetnews.com.

În cadrul pregătirilor pentru posibilele consecințe ale unui atac israelian asupra Iranului, diplomați străini din Israel au cerut Ministerului de Externe să îi echipeze pe ei și pe familiile lor cu măști de gaze. Între timp, Ministerul de Externe le-a furnizat ambasadelor străine o listă cu buncărele din țară și instrucțiuni.

Diplomații sunt îngrijorați de posibilitatea unei ofensive cu rachete asupra statului evreu care ar determina mii de cetățeni israelieni cu pașapoarte străine să ceară evacuarea din țară. Un diplomat european de rang înalt a declarat că într-un asemenea caz, Uniunea Europeană nu are mijloacele necesare unei evacuări în masă într-o perioadă scurtă.

Între timp, forțele israeliene încep miercuri exerciții militare de două zile în orașul Ashkelon (sud), iar Forțele Aeriene vor efectua un exercițiu în regiunea Galileea (nord).

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.587 secunde