Ambasadorul Chinei în SUA: „Beijingul nu trimite arme nici Rusiei, nici Ucrainei”

148
Ambasadorul Chinei în SUA: „Beijingul nu trimite arme nici Rusiei, nici Ucrainei” - ambasadorchina-1647876812.jpg

Articole de la același autor

Ambasadorul Chinei în SUA, Qin Gang, a dat asigurări că ţara sa nu trimite arme şi muniţie nici Rusiei, nici Ucrainei, pe fondul zvonurilor privind un presupus sprijin al Beijingului faţă de invazia rusă, transmite EFE.

„Există multă dezinformare cu privire la sprijinul militar al Chinei pentru Rusia. Dezminţim. Ceea ce trimite China sunt medicamente şi saci de dormit. Nu trimitem nici arme şi nici muniţii niciuneia dintre părţi”, a dat asigurări diplomatul chinez într-un interviu acordat duminică postului CBS.

Totodată, Qin Gang a subliniat că ţara sa este împotriva războiului şi că va face tot ceea ce este nevoie pentru a detensiona această criză, cu toate că a refuzat să condamne invazia, notează EFE, citată de Agerpres.

Preşedintele american Joe Biden a avertizat vineri într-o videoconferinţă cu omologul său chinez Xi Jinping cu privire la consecinţele la care se expune China dacă oferă sprijin material Rusiei în invazia acestei ţări asupra Ucrainei.

Ambasadorul Qin Gang a calificat conversaţia dintre cei doi lideri drept sinceră, profundă şi constructivă, şi în timpul căreia Xi a spus foarte clar că Beijingul mizează pe pace şi se opune războiului.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.537 secunde