Ambasadorul Irlandei: Unele țări vor dovezi privind progresele României pentru o decizie pe Schengen

913
Ambasadorul Irlandei: Unele țări vor dovezi privind progresele României pentru o decizie pe Schengen - aderareschengenromaniaolanda1349-1357488145.jpg

Articole recomandate

Ambasadorul Irlandei, Oliver Grogan, a declarat, într-un interviu acordat NewsIn, că România și Bulgaria au îndeplinit criteriile tehnice pentru aderarea la Schengen, dar există țări care au nevoie de noi dovezi privind progresele celor două țări, inclusiv în cadrul MCV, pentru a lua o decizie.

Oliver Grogan a precizat că aderarea României și Bulgariei la Schengen reprezintă "o prioritate importantă" a Președinției irlandeze a UE, care a început la 1 ianuarie 2013, transmite realitatea.net.

"Consiliul European a mandatat Președinția să revină asupra acestei chestiuni în martie. Irlanda va continua negocierile pentru a avansa spre un accord privind aderarea României și Bulgariei la Schengen", a declarat ambasadorul irlandez.


În ceea ce privește absorbția fondurilor europene, unde Irlanda este un model, Oliver Grogan a subliniat că nu există "o rețetă secretă", ci este nevoie de proceduri clare și transparente și de o capacitate administrativă puternică.

 

 

Citeștee mai mult...


 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 26 Septembrie 2012
Stire din Politică-Administrație : CCR a AMÂNAT decizia în cazul BLAGA
Pagina a fost generata in 0.9495 secunde