Ambasadorul Republicii Moldova la București nu va fi revocat din funcție

137
1
Ambasadorul Republicii Moldova la București nu va fi revocat din funcție - cmsimage000005526-1484583092.jpg

Articole recomandate

Premierul Republicii Moldova, Pavel Filip, a anunțat că respinge demersul președintelui Igor Dodon de rechemare în țară a ambasadorului Republicii Moldova la București, Mihai Gribincea, informează Radio Chișinău și Deschide.md.


Într-un comunicat difuzat de serviciul de presă al executivului se precizează că """prim-ministrul Pavel Filip a primit, luni, 16 ianuarie, demersul prezidențial privind propunerea de revocare a ambasadorului extraordinar și plenipotențiar al Republicii Moldova în România, domnul Mihai Gribincea și că șeful executivului nu va da curs acestei solicitări"""".


Președintele Igor Dodon a solicitat luni cabinetului de miniștri, înainte de a pleca la Moscova, să inițieze procedura de rechemare a ambasadorului Republicii Moldova în România, Mihai Gribincea.


Decizia lui Dodon vine ca urmare a declarațiilor făcute de Mihai Gribincea în cadrul unei emisiuni televizate, privind caracterul neconstituțional al decretului președintelui Igor Dodon de a-i retrage cetățenia moldovenească fostului președinte român Traian Băsescu. 


Potrivit președinției de la Chișinău, declarațiile diplomatului contravin intereselor naționale ale Republicii Moldova.






Comentează știrea

Doru
16 ianuarie 2017
Solutie buna !

Pavel Filip ar fi un foarte bun prim-ministru al Romaniei intregite !

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7091 secunde