Ambasadorul Rusiei la ONU a recunoscut că în Ucraina este război

114
Ambasadorul Rusiei la ONU a recunoscut că în Ucraina este război - ambasadorrusia-1649181703.jpg
Ambasadorul Rusiei la ONU, Vasili Nebenzia, a descris atrocităţile din oraşul ucrainean Bucha drept o provocare înscenată, negând în continuare că victimele civile întinse pe străzile orașului ar fi fost ucise de soldații ruși. Într-o declarație făcută luni la o conferință de presă, ambasadorul Nebenzia s-a îndepărtat de la linia oficială a Moscovei, care denumește invadarea Ucrainei drept operațiune militară specială, și a vorbit despre război.

„În război mor civili. Este o realitate tristă”, a spus ambasadorul Rusiei.

„Încă de la început a fost clar că aceasta nu este altceva decât o altă provocare înscenată, ce vizează discreditarea şi dezumanizarea armatei ruse şi nivelarea presiunii politice asupra Rusiei”, a declarat Vasili Nebenzia într-o conferinţă de presă luni, potrivit Agerpres.

Ambasadorul Rusiei la ONU a mai afirmat că armata rusă nu a comis atrocităţi împotriva populaţiei civile.

„Nu este cazul, nu va fi niciodată cazul şi nu a fost niciodată cazul”, a spus ambasadorul. El a adăugat că Moscova are dovezi faptice care demonstrează acest aspect şi pe care intenţionează să le prezinte Consiliului de Securitate al ONU cât mai curând posibil.Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4294 secunde