Ambasadorul SUA: Multe persoane din afară încearcă să submineze democraţia României

589
Ambasadorul SUA: Multe persoane din afară încearcă să submineze democraţia României - originalgovrt98701024x683-1603388364.jpg
Cei care au participat şi au ajutat la privarea poporului român de statul de drept şi care s-au pretat la fapte de corupţie nu vor avea sprijinul Statelor Unite ale Americii, a declarat ambasadorul SUA la Bucureşti, Adrian Zuckerman, informează Digi24.


Diplomatul a participat joi la conferinţa anuală "Provocări globale în domeniul securităţii cibernetice", organizată de CERT-RO.


El a vorbit, în discursul său, publicat pe site-ul misiunii diplomatice, despre importanţa statului de drept şi despre situaţia din România.


"'Încredere' este un cuvânt important! Aplicarea principiului statului de drept este esenţială pentru libertate şi democraţie! Ca să restaurăm respectarea principiului statului de drept nu putem regresa de pe calea progreselor pe care le-a făcut România în ultimul an! Corupţia din guvernul anterior, care s-a concretizat în relaxarea legilor justiţiei doar pentru a-i ajuta pe fostul lider PSD Liviu Dragnea şi pe alţii să evite pedeapsa cu închisoarea, nu va fi acceptată! Cei care au participat şi au ajutat la privarea poporului român de statul de drept şi care s-au pretat la fapte de corupţie nu vor avea sprijinul nostru!", a punctat ambasadorul.


El a apreciat că "numeroasele progrese făcute de Guvernul Orban în ultimul an ar putea fi subminate cu uşurinţă".


"Aplicarea principiului statului de drept este esenţială şi are prioritate în toate iniţiativele noastre comune; nimeni să nu uite acest lucru! Multe persoane din afară, şi, din păcate, câteva din interior, continuă să încerce să submineze democraţia şi libertatea României, precum şi progresele realizate de poporul român. Nu vom consimţi niciodată la aşa ceva!", a evidenţiat Zuckerman.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.3781 secunde