Ambasadorul SUA, sfat pentru românii care își doresc să meargă în America: ”Reînnoiţi-vă vizele”

933
Ambasadorul SUA, sfat pentru românii care își doresc să meargă în America: ”Reînnoiţi-vă vizele” - vize-sua-romani-1707491393.jpg
Kathleen Kavalec, ambasadorul SUA în România, a fost întrebată într-un interviu difuzat vineri de Digi24 la ce ar trebui să se aştepte românii anul acesta în privinţa includerii în programul Visa Waiver, care îi scuteşte pe turişti de obligativitatea obţinerii unei vize în cazul în care călătoresc în scop turistic în Statele Unite.


Principalul motiv pentru care România nu poate fi inclusă în programul Visa Waiver este rata mare de respingere a vizelor în rândul celor care o solicită.


În ultimul an, aceasta s-a îmbunătăţit simţitor, mai ales după ce autorităţile au lansat o campanie comună cu SUA de conştientizare şi informare a publicului, astfel încât cei care solicită vizele să o facă printr-o procedură corectă, fără riscul de a-şi vedea demersul respins. În anul fiscal 2023 (1 octombrie 2022 – 30 septembrie 2023), România a înregistrat o rată de refuz de 8,79%, cea mai mică din toată istoria relaţiilor cu SUA, însă pragul de includere în programul Visa Waiver este de 3 la sută.


Ambasadorul SUA în România îi îndeamnă pe românii care au viză de Statele Unite să urmeze exemplul premierului Marcel Ciolacu şi să le reînnoiască, pentru că acest lucru ar ajuta la îndeplinirea obiectivului de a scădea rata de refuz a vizelor până la un prag care să permită includerea României în programul Visa Waiver.


România se numără printre puţinele ţări membre UE ai căror cetăţeni trebuie să solicite viză pentru SUA.


”Împreună cu România, cu guvernul, lucrăm să aducem România în programul de scutire de vize. Am făcut progrese, dar trebuie să continuăm şi vreau să profit de această ocazie pentru a invita pe toţi să ne ajute în efortul nostru, prin reînnoirea vizei, dacă au deja una. Puteţi face acest lucru simplu, online, fără a fi nevoie să mergeţi la ambasadă. Şi, cu cât sunt mai multe reînnoiri şi vize pe care le eliberăm, cu atât ne va ajuta să atingem obiectivul de reducere a ratei de refuz, astfel încât România să se califice pentru a intra în program”, a explicat Kathleen Kavalec.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2131 secunde