Amenințare cu bombă la consulatul SUA din Milano

164
Amenințare cu bombă la consulatul SUA din Milano - milano2-1375807281.jpg

Articole recomandate

Consulatul Statelor Unite din Milano și sediul unui post de radio, din aceeași clădire, au fost evacuate, marți după-amiază, din cauza unei alerte cu bombă, relatează Corriere della Sera, în ediția online.
Alerta de securitate a fost declanșată la ora locală 17.30 (18.30, ora României), la consulatul general al Statelor Unite din bulevardul Principe Amedeo, în Milano.

În clădire a fost depistat un colet suspect. Atât consulatul, cât și redacția postului Radio Montecarlo, din aceeași clădire, au fost evacuate.

Imobilul va fi percheziționat de agenții pirotehnici.

Departamentul de Stat al Statelor Unite a emis o avertizare de călătorie la nivel global, valabilă până la sfârșitul lunii august, pe fondul temerilor privind un complot al rețelei teroriste Al-Qaida, cetățenii americani fiind îndemnați să dea dovadă de vigilență în timpul deplasărilor externe. Potrivit ziarului The New York Times, la originea măsurilor speciale de securitate se află comunicații între lideri ai rețelei Al-Qaida interceptate de serviciile de spionaj americane.

Washingtonul precizează că avertizarea de călătorie expiră pe 31 august, recomandându-le cetățenilor americani să fie vigilenți în străinătate. În paralel, Statele Unite au anunțat vineri închiderea a zeci de ambasade și consulate din Orientul Mijlociu, din cauza unor amenințări specifice provenind în principal din Yemen.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 30 Ianuarie 2013
Stire din Eveniment : AMENINȚAREA CU BOMBĂ este falsă!
Sâmbătă, 22 Decembrie 2012
Stire din Eveniment : Amenințare cu BOMBĂ pe Aeroportul OTOPENI!
Pagina a fost generata in 0.3931 secunde