Amenințare dură pentru SUA: "Va fi noul Vietnam"

2337
Amenințare dură pentru SUA:

Articole recomandate

Talibanii afgani au comparat miercuri retragerea progresivă a forțelor NATO conduse de Statele Unite cu plecarea soldaților americani din Vietnam la mijlocul anilor ’70, în bilanțul lor de final de an, calificând 2012 drept "începutul fugii invadatorilor", relatează AFP. 


Forțele coaliției "și-au pierdut complet voința de a se lupta și au început în practică procesul de retragere", apreciază talibanii afgani într-un comunicat intitulat "Scurtă trecere în revistă a lui 2012". "Când Statele Unite s-au confruntat cu o înfrângere totală în Vietnam, au zis: Declarăm victoria și ne retragem. În prezent vor să utilizeze formula: Transferăm securitatea și ne retragem din Afganistan", continuă insurgenții.

"În realitate, ei vor să părăsească Afga-nistanul așa cum au fugit din Vietnam", susțin insurgenții, care speră să preia puterea la Kabul după încheierea misiunii de luptă a celor 100.000 de soldați NATO la sfârșitul lui 2014. Coaliția apreciază că forțele naționale afgane au preluat deja în proporție de 75 la sută responsabilitățile militare în Afganistan cu cel puțin doi ani înainte de retragerea trupelor occidentale.

Statele Unite prevăd totuși menținerea a câteva mii de soldați în Afganistan pentru a continua formarea armatei afgane.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 22 Decembrie 2012
Stire din Actual : Prințul Harry a ucis un lider al talibanilor
Pagina a fost generata in 1.0938 secunde