American Airlines, acuzată că a respins un pasager francez pe motiv că mirosea urât

131
American Airlines, acuzată că a respins un pasager francez pe motiv că mirosea urât - americanairlinesnewlogolivery2-1409150321.jpg

Articole recomandate

Un francez de origine algeriană a depus o plângere pentru discriminare împotriva companiei American Airlines, după ce a fost dat jos din avion la aeroportul Roissy, pe motiv că mirosea urât, relatează cotidianul Le Parisien, în pagina online.


Compania americană susține că i-a propus tânărului restituirea sumei plătite pentru bilet și nu menționează problema legată de miros, dar, în schimb, face referire la o "problemă legată de viză".


Un membru al echipajului i-a cerut pasagerului, un tânăr în vârstă de 27 de ani cu prenumele Medhi, să coboare din avion pe motiv că miroase urât. "Echipajul și ceilalți pasageri s-au plâns din cauza mirosului tău", a afirmat el, potrivit unei înregistrări realizate cu telefonul mobil de tânărul implicat în acest caz. "Te afli la bordul unui avion aparținând unei companii aeriene americane, este teritoriu american, comandantul are dreptul să-ți refuze accesul la bord. Nu vei pleca azi", îi spune unul dintre membrii echipajului, care, ulterior, îl îndeamnă pe tânăr "să facă un duș".

O anchetă a fost deschisă pentru a stabili "dacă American Airlines se face vinovată de discriminare", a declarat o sursă apropiată anchetei, subliniind că, potrivit primelor informații, pasagerul "nu a avut un comportament nepotrivit și nici nu se afla sub influența băuturilor alcoolice, cum s-a mai întâmplat în alte cazuri", scrie mediafax.ro.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 14 August 2013
Stire din Social : "Spune NU discriminării!"
Pagina a fost generata in 0.3348 secunde