Americanii nu mai au voie să călătorească în Coreea de Nord

157
Americanii nu mai au voie să călătorească în Coreea de Nord - coreea-1504274923.jpg

Articole recomandate

Americanii nu mai au voie să călătorească în Coreea de Nord. Interdicția anunțată în iulie de către Departamentul de Stat intră în vigoare de azi. Turiștii, voluntarii și profesorii care se aflau pe teritoriul izolatului stat asiatic au avut termen să plece până ieri.



Ultimii americani plecați din Phenian au ajuns ieri la Beijing. Vestea că de la 1 septembrie șederea lor în Coreea de Nord ar fi devenit ilegală i-a luat prin surprindere.

Agent de turism: "Nu-mi dau seama dacă există și o explicație. Ca american mi se pare ușor penibil să explic cuiva că guvernul țării mele mă împiedică să merg într-o anumită țară."

Administrația americană spune că interdicția de călătorie e spre binele cetățenilor. Decizia a fost luată după ce un student a fost arestat în timpul unei vacanțe în Coreea de Nord și s-a îmbolnăvit în închisoare. Repatriat din motive umanitare la începutul verii, a murit după numai câteva zile."

Turist: "Nu mi s-a părut că prezența americanilor deranja pe cineva. Pare o țară normală."

Coreea de Nord a relaxat în 2010 condițiile de călătorie pentru americani într-o încercare de a încuraja turismul. Anul trecut, spre exemplu, circa o mie de cetățeni ai Statelor Unite au vizitat statul comunist, unii în concediu, alții în scopuri umanitare.

Voluntară: "Am început un program de prevenire și tratare a hepatitei B. Avem 705 pacienți care primesc un medicament care le salvează viața. Dacă încetează acest tratament, șansele lor de supraviețuire sunt în pericol."

Jurnaliștii și voluntarii fundațiilor umanitare vor putea călători în Coreea de Nord doar dacă solicită, în prealabil, aprobarea Departamentului de Stat, transmite Digi24.ro.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.0328 secunde