Ancheta în cazul avionului Ryanair deturnat la Minsk, finalizată

85
Ancheta în cazul avionului Ryanair deturnat la Minsk, finalizată - anchetaavion-1658320201.jpg

Articole de la același autor

Agenţia ONU însărcinată cu investigarea deturnării unui zbor Ryanair de către Belarus a anunţat marţi ca a finalizat ancheta, catalogând încă o dată acţiunea Minskului drept ilegală.

La 23 mai 2021, zborul Ryanair FR4978 din Grecia spre Lituania a fost forţat să aterizeze la Minsk, iar autorităţile din Belarus au arestat un jurnalist disident, Roman Protasevici, şi pe prietena lui, Sofia Sapega, care se aflau la bord.

„Consiliul Organizaţiei Internaţionale a Aviaţiei Civile (ICAO) şi-a încheiat discuţiile luni condamnând acţiunile guvernului din Belarus, care a comis un act de ingerinţă ilegală”, scrie într-un comunicat agenţia cu sediul la Montreal (Canada), citat de AFP, potrivit Agerpres.

Ancheta a fost extinsă la începutul lui ianuarie pentru a stabili faptele lipsă şi pentru a examina noi informaţii. ICAO a studiat în special un interviu şi înregistrări audio ale controlorului de trafic aerian din Minsk care urmărea acest zbor.

Agenţia a reamintit că ameninţarea cu bombă de la originea deturnării a fost în mod deliberat falsă, ceea ce concluzionase deja în ianuarie. Ea a adăugat că ameninţarea a fost comunicată echipajului la instrucţiunile unor responsabili bieloruşi cu rang înalt.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4087 secunde