Angajaţii unui spital din Texas au fost concediaţi pentru că nu s-au vaccinat

114
Angajaţii unui spital din Texas au fost concediaţi pentru că nu s-au vaccinat - angajatiiunuispital-1624558569.jpg

Articole de la același autor

Peste 150 de angajaţi ai unuia dintre cele mai mari spitale din Texas au fost concediaţi sau au demisionat după ce au refuzat să se vaccineze obligatoriu anti-COVID-19, a declarat un purtător de cuvânt al spitalului citat de AFP.

Spitalul Methodist din Houston acordase termen membrilor personalului său până pe 7 iunie pentru a se vaccina, cel puţin cu o singură doză. O notă internă preciza că cei recalcitranţi vor fi suspendaţi două săptămâni fără salariu, iar apoi concediaţi. Purtătorul de cuvânt al spitalului, Gale Smith, a declarat pentru AFP că 153 de angajaţi, fie au demisionat în cursul perioadei de suspendare de două săptămâni, fie au fost până în prezent concediaţi. Mai mulţi angajaţi au depus plângere împotriva spitalului, apreciind obligativitatea de vaccinare ilegală, deoarece vaccinurile au fost aprobate de autorităţile sanitare americane doar în cadrul procedurii de urgenţă. Plângerea a fost respinsă de un judecător, care a considerat că securitatea vaccinurilor nu poate fi pusă în cauză.


Magistratul a avut în vedere şi analogia făcută de una dintre reclamante, Jennifer Bridges, vârf de lance al contestatarilor, care a comparat procedura cu cobaii umani din lagărele de concentrare. În Houston se află cel mai mare complex medical din lume, Texas Medical Center, un cartier tentacular ce cuprinde spitale şi centre de cercetare. Centrul are în total peste 106.000 de angajaţi sanitari şi primeşte 10 milioane de pacienţi pe an.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5462 secunde