Angela Merkel a ajuns la un acord de coaliție cu social-democrații pentru formarea unui Guvern comun

91
Angela Merkel a ajuns la un acord de coaliție cu  social-democrații pentru formarea unui Guvern comun - angela-1385559841.jpg

Articole recomandate

Cancelarul german Angela Merkel a ajuns la un acord, ieri, cu Partidul Social-Democrat (SPD) pentru formarea unui Guvern comun, la două luni de la victoria sa fără majoritate absolută în alegerile legislative, au anunțat surse apropiate negocierilor pentru AFP.

Acest acord între conservatori (CDU/CSU) și SPD a fost confirmat ulterior de un grup extins de 75 de negociatori ai celor trei partide reunite. Aces-ta urmează să fie aprobat de militanții Partidului Social-Democrat în ca-drul unui referendum care va începe în decembrie și al cărui rezultat este incert.

Dacă baza SPD aprobă acordul, Merkel va fi alea-să la 17 decembrie, de deputații din Bundestag, la conducerea unui Guvern de "mare coaliție" pen-tru un al treilea mandat de patru ani.

Merkel a acceptat concesiuni majore care ar putea să o ajute să învingă reticențele militanților SPD de a se alia cu un partid de dreapta.

În cursul nopții, surse apropiate partidelor au declarat că CDU a acceptat crearea unui salariu minim în Germania de 8,50 de euro pe oră începând din 2015, dar că acesta se va aplica în toate domeniile începând din 2017.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5136 secunde